El municipi d’Anglès disposa d’un magnífic barri gòtic que, malgrat ser poc conegut, és un dels més antics i importants de Catalunya. Situat en el nucli antic de la vila, presenta diversos estils arquitectònics que li donen unes característiques ben singulars i espectaculars. Es poden diferenciar fins a tres tipologies d’edificis: cases medievals, casals gòtics i cases medievals transformades; totes elles, però, amb portals, finestres i inscripcions de gran interès artístic. La major part d’aquestes edificacions es troben al carrer Major i al carrer d’Avall que, d’altra banda, és un dels més singulars de la població.
Les dues arcades que travessen de banda a banda de carrer d'Avall l’han fet famós. Acull una sèrie d’elements arquitectònics molt interessants, doncs gairebé a cada edifici hi ha quelcom prou important per ser remarcat. Destaquen especialment l’arcada de Can Verdaguer, amb els dos finestrals romànics, l’edifici noucentista de Can Cendra, restaurat per l’arquitecte gironí Rafael Massó, i Can Camps, que té una magnífica porta de mig punt amb grans dovelles i dos sensacionals finestrals gòtics d’arc conopial lobulat que són rematats per guardapols.
L’actual plaça de la Vila fou l’antiga plaça d’armes del castell d’Anglès, del qual avui només resten alguns vestigis. Seguint el traçat del carrer Major s’arriba a l’església parroquial de Sant Miquel, documentada des de l’any 1200 i que en altre temps fou l’antiga capella del castell. L’actual estructura del temple és d’estil renaixentista tardà, de principis del barroc. El temple fou construït fora muralles, però estava protegit pels murs d’un baluard que l’encerclava. Encara ara, sota l’església, en l’encreuament entre els carrers del Molí, del Canigó i del Raval, es pot observar perfectament un dels murs del baluard que té forma arrodonida.