Pescar la Truita a la Natura!

Pesca a la Natura_.jpg

L'aigua del Ter té la temperatura ideal per a la reproducció i proliferació de les truites de riu. En els últims anys els visitants que acudeixen a la zona per practicar aquesta modalitat de pesca sense mort —les truites es tornen a llençar al riu un cop pescades—.

Una de les raons és que en altres zones de l'Estat espanyol i a l'Estat francès —d'on provenen molts dels turistes de la pesca que van a Anglès—es tanquen les zones de pesca controlada durant l'hivern, cosa que no passa a Anglès.

La importància de la pesca de la truita fa que una de les entitats més veteranes i que encara mantenen més incidència a la vida de la vila sigui la Societat de Pescadors Esportius d'Anglès i Comarca (SPDAC), fonamentalment potenciadora de l'esport de la canya i l'ham.

Nascuda el mes de maig de 1956, com a secció del Club Esportiu Anglès. És, a més, organitzadora de concursos extraordinaris i multitudinaris com el que se celebra el segon diumenge de les Gales. També, ha tirat endavant una important tasca de manteniment i conservació de la fauna piscícola, repoblant els nostres rius i experimentant-hi l'aclimatació de noves espècies.

Informació addicional: Sempre s'haurà de portar el carnet adient per a realitzar l'activitat de pesca.

Calendari: Tot l'any

Ubicació: Riu Ter, que va des d'Anglès fins al pantà de Susqueda.

Riu ter, angles, girona
Anglès 41° 57' 42.4944" N, 2° 38' 18.7548" E