La Torre de les Bruixes

la_torre_de_les_buixes_1_.jpg
la_torre_de_les_buixes_2.jpg

De bruixes, al llarg de la història n'hi ha hagut de tota mena, fins i tot d'arrodonides. De sempre, les bruixes han gaudit d'un poder sobrenatural o màgic, a causa del seu pacte amb el diable. Malgrat que hi hagi indrets on han abundat més que en d'altres, a tot arreu n'hi ha hagut. I si Llers és poble de bruixes, qui ho havia de dir, però, que moltes d'elles triarien la nostra vall per instal·lar-s'hi i així portar a terme els seus encanteris.

Hi ha encara l'antic cloquer vell de la parròquia de la Cellera d'Anglès, anomenat popularment "La torre de les bruixes". Sembla que allí s'hi reunien les bruixes de tota la contrada, fet que comportà que els vilatans de la Cellera i d'Anglès demanessin la intervenció del frare dominic i cèlebre inquisidor Eimeric de Girona.

El cert és que en alguns dels dies més freds de l'hivern, quan hom passa pel darrere de l'església de Santa Maria de Sales, davant el carrer on hi ha l'antic cloquer, si s'escolta bé, hi ha qui ha sentit els gemecs de les bruixes que s'hi acosten tot enyorant-se del seu antic cau.

I és que els nostres avantpassats en devien tenir un tip entre les bruixes del Castell d'Anglès, muntant damunt un cabró, i les del cloquer vell de la parròquia de la Cellera, muntant damunt un marrà.

 

Anglès 41° 57' 25.056" N, 2° 38' 24.8208" E