El Vapor de la Burés

Patrimoni industrial

Si bé els orígens industrials d’Anglès se situen en una economia agrària i bosquerola, quan la família Burés, originària de Manresa, va crear la societat Burés Germans, l’any 1881, el procés d’industrialització va entrar en una fase d’expansió dinàmicament moderna.
La finalitat de l’empresa era produir teixits i filatura de cotó. A finals del segle XIX les irregularitats en el cabal van fer que es decidís per implantar un parell de màquines de vapor per produir l’energia que requeria la indústria. Més endavant, la producció es va centralitzar amb la construcció de l’edifici del vapor, en el qual es va instal·lar la màquina de vapor que, encara avui, podem contemplar en funcionament!

Ens complau convidar-vos a descobrir l'única màquina de vapor a Europa, mantinguda en el seu emplaçament original.
L'ajuntament ofereix visites guiades d'una hora de durada, amb un recorregut pel museu ple de màquines de l'època industrial (tèxtil, mineria i fusta) i també visites teatralitzades per fer un viatge en el temps i descobrir com era la vida a la fàbrica.
A partir de 2018, les calderes i les carboneres del vapor també seran visitables.

Reservar: Cal reserva de dia i hora trucant prèviament a l'ajuntament.

Visites Guiades

Preu : Per cada persona 3,00 €
Per grups (fins a 10 persones) 25,00 €
Per grups escolars infantils, per assistent 2,00 €

Visites teatralitzades

Podreu gaudir de visites teatralitzades que us permetran reviure de forma entretinguda i divertida la vida i a la quotidianitat dels antics treballadors de la fàbrica.
Preu : 8,00 € per persona (només per grups de com a mínim 25 persones)

 

Carrer de les Fàbriques, 2, 17160 Anglès, Girona, España
Anglès 41° 57' 34.6068" N, 2° 38' 7.2024" E