Àmbits i Objectius del PAM amb el seu respectiu nivell de compliment

Desplega cada àmbit per veure els objectius. Clica al títol o a la icona per veure el detall de l'objectiu. Si en relació a algun dels objectius s'ha dut a terme alguna actuació, apareixerà llistada sota la descripció. Al detall de l'objectiu trobaràs el percentatge de compliment del mateix.

Govern Obert

Transparència

Estem compromesos amb la transparència en la gestió pública i continuarem mantenint els bons resultats obtinguts en les avaluacions externes.


Participació 16 anys

Reduirem l’edat de participació a les consultes i presentació de propostes als pressupostos participatius als 16 anys.


Consell del Poble

Continuarem implicant als anglesencs i les anglesenques en les decisions importants de la nostra Vila.

Actuacions relacionades:

Pressupostos participatius

Millorarem la fórmula per diversificar més els llocs on es duen a terme les inversions.


Carta de serveis

Durem a terme, amb la col·laboració de la ciutadania, la definició dels serveis municipals (com han de ser, quins mínims de qualitat han de tenir i com els avaluarem).

Actuacions relacionades:

Consell dels Infants i dels Joves

Seguint el model del Consell del Poble integrat principalment per associacions de la Vila, crearem el Consell dels Infants i dels Joves mitjançant el qual els integrants debatran sobre temàtiques del seu interès relacionades amb el poble i l’equip de govern haurà d’implicar-se i donar-los resposta.


Municipi pel bé comú

Mitjançant l’eina “Balanç del Bé Comú” volem disposar d’un index comparable a nivell europeu sobre els nostres valors com a municipi i dissenyar els reptes a assolir.


Via Pública i Sanejament

Pla de sanejament

Disposem del pla de sanejament que ens marca les prioritats on actuar per tal de donar solucions als problemes que originen les aigües pluvials en certes zones. S’ha encarregat la redacció del projecte per dur a terme les obres més urgents durant aquest 2019 i continuar invertint uns 200.000 € cada any fins el 2023.


Pla d’accessibilitat

Tindrem un estudi tècnic que dirà on s’ha d’actuar per adaptar les voreres per a persones amb mobilitat reduïda.


Clavegueram i Aigües Pluvials

Es duran a terme les obres durant la legislatura 2019-23. És important canviar canonades abans de re-asfaltar determinats carrers. En el període 2019/20 volem fer les zones marcades com a molt urgents en el pla de sanejament: Pius XII, Sant Miquel, Ptge. entre Sant Miquel i Eixample, Plaça del Remei, carrer Nord a l’alçada dels Palillos i carrer Verneda.


Adequació de Voreres

Un cop tinguem el pla d’accessibilitat, encarregarem les obres d’adequació i manteniment de voreres a una empresa externa.


Asfaltat de Carrers

En el període 2019-2023 contemplem invertir 600.000 € en asfaltat de carrers.


Plaça dels Palillos

Disposem del projecte d’adequació de la plaça, la meitat de la qual pertany a l’ajuntament i l’altra està llogada a un particular. En breu, la Plaça serà un gran aparcament gratuït i l’emplaçament del mercat del diumenge.

 

 

Actuacions relacionades:

Enllumenat i Infraestructures

Renovació de quadres elèctrics

Durant la legislatura 2015-2019 s’ha dut a terme una auditoria lumínica i s’ha redactat un projecte de renovació de les instal·lacions elèctriques. L’execució es durà a terme en breu.


Renovació de lluminàries i fanals

Per executar-ho hem demanat un FEDER (subvenció del 50%) i hem dotat el pressupost municipal per començar aquest mateix any 2019. Renovarem la majoria d’instal·lacions elèctriques del poble i es posaran LEDS que consumeixen notablement menys que les actuals, obtenint un gran estalvi.


Obres de manteniment i reformes

Arreglarem les teulades de la nau 3 de la Burés. Encarregarem el manteniment de teulades de tots els edificis municipals.


Polítiques d'Habitatge

Estudi d’habitatges buits

Encarregarem un estudi que ens permeti conèixer quants habitatges estan buits i quants són de bancs o grups inversors.


Mobilització d’habitatges buits

Amb el resultat de l’estudi anterior posarem en marxa un nou servei que faciliti a la ciutadania trobar vivendes de lloguer a preus assequibles.


Parcs i jardins

Parc d’activitats per joves

Adequarem la Plaça de Vaux-sur-Mer com a parc d'activitats per a joves amb l'objectiu que tinguin un espai a l'aire lliure on trobar-se i que complementi els parcs ja existents per a infants i gent gran per donar cobertura a totes les franges d'edat.
Decidirem mitjançant participació ciutadana quins elements hi podria encabir: estructures per a la pràctica de la calistènia, taula de ping-pong, pavimentació de la pista de bàsquet, estructures per la pràctica de l'skate, entre d'altres.


Jocs infantils

Completarem la renovació total dels parcs infantils tot posant més elements a la glorieta del Passeig de l'Estació i ampliarem l'oferta dels espais actuals obrint nous parcs a l'Avda.Floricel, al Barri de Cuc i a la Plaça dels Escoltes.


Donar color als jardins

Hem anat posant color als nostres parcs i jardins, però en els propers anys, volem anar incrementant les flors i el contrast de colors en els parcs de tot el poble. Hauríem de formar part de les ”Viles Florides.“


Corre-can i papereres especials

Adequació d'espais per a que els gossos puguin córrer i col·locació de papereres per als excrements.

Actuacions relacionades:
 1. Inaugurem el primer parc caní del municipi

  Parc caní a Anglès
  Novembre 2020

  L’Ajuntament d’Anglès acaba d’obrir el primer parc d’esbarjo per a gossos del municipi, en el qual els animals podran jugar i còrrer sense anar lligats i interactuar amb altres gossos sota el control dels seus propietaris. El parc està vallat amb una tanca perimetral de 2 metres i equipat amb un sistema de doble porta, un abeurador per a gossos, una petita piscina per refrescar-se a l’estiu, una taula per saltar-hi a sobre, alguns obstacles com una roda per saltar i també disposa de bancs per als seus propietaris. Hi ha una paperera amb bosses per recollir excrements i els usuaris són els responsables de mantenir el civisme de l’espai així com de respectar el mobiliari.


Medi ambient i Natura

Camí Vora Ter

A través del Consorci del Ter som beneficiaris d’una subvenció europea que ens permetrà dur a terme entre  2020 i 2023  actuacions de millora al camí Vora Ter. També estudiarem la possibilitat d’enllaçar Anglès amb La Cellera


Prevenció d’incendis

Continuar obrint els trams que falten de la franja perimetral de protecció del municipi i fer el manteniment de la que ja s’ha obert.


Bonificacions

Aplicar bonificacions als usuaris de la deixalleria mancomunada en funció de la utilització que en fan a partir del 2020.


Estalvi energètic

El·laborar un estudi de viabilitat de gestió forestal i Biomassa i un pla energètic dels edificis municipals per tal d’optimitzar el consum (mitjançant telegestió, energies renovables i altres) i disminuir emissions contaminants.


Reciclatge

Els municipis del Ter Brugent i el Consell Comarcal estem estudiant els pros i contres d’implantar la recollida porta a porta. Si no trobem una solució per reciclar més i millor, la normativa europea farà que a partir del 2020 passem a pagar molt més que actualment.


Manteniment de camins forestals

Ampliar els camins primaris (amplada >5m) i secundaris (amplada 3-5m) a les amplades necessàries.


Mobilitat i Territori

La Variant d’Anglès

Després de vàries reunions amb la Conselleria de Territori dutes a terme al 2016, la Generalitat va anunciar que apostava per la Variant d’Anglès i durant el 2018 va licitar la redacció del projecte constructiu. Som ben a prop de veure l’inici d’unes obres que milloraran les vies de comunicació entre la plana de Vic, Anglès i Girona. Una bona carretera és bàsica per atreure indústries i per al creixement econòmic de tota la zona.


Carrer Indústria

Quan la Variant estigui acabant-se, la Generalitat ens cedirà el carrer Indústria i consultarem al poble per decidir com ha de ser la vialitat.


Camí d’accés al cementiri

Estudiar el traçat d’un camí d’accés a peu fins al cementiri.


Seguretat Ciutadana

Radars pedagògics

Actualment disposem d’un radar al Carrer Triassa. Volem instal·lar-ne uns quants més en punts on cal millorar la seguretat i disminuir la velocitat dels vehicles.


Càmeres de seguretat

Instal·lar diverses càmeres de seguretat als punts estratègics d’entrada i sortida d’Anglès.


Policia local

Continuar aprofitant totes les oportunitats dins el marc legal per augmentar la plantilla. Estudiar la viabilitat de mancomunar la Policia amb municipis veïns.


Promoció turística

Promoció turística en revistes

Els anuncis en una revista francesa han fet que entre 2017 i 2019 es tripliquessin les visites al Barri Antic i les visites guiades a la Burés. Continuarem publicant articles turístics a nivell europeu.

 

Actuacions relacionades:

fulletons turístics

Editar fulletons que incloguin rutes pel nostre entorn així com els llocs d’interès patrimonial o natural per visitar. Es repartiran pels comerços i restauradors del poble.


APP mòbil NaturaLocal

Incloure rutes pels voltants d’Anglès a l'aplicació Natura Local, així com informació turística i comercial del nostre poble.

Actuacions relacionades:
 1. Inclusió de 2 rutes a l'APP Natura Local

  APP Natura Local Anglès
  Juliol 2019

  Natura Local és una aplicació per a mòbils on s'inclouen diferents destins per a fer-hi rutes, excursions i passejades. Recomanen visites i donen a conèixer el producte local a part de facilitar llocs on dormir, menjar i de lleure. Anglès ha estat inclosa amb informació general del municipi i dues rutes: Vora Ter i Sant Amanç. Al 2021 s'introduiran un parell més de rutes.

  L'enllaç web és https://naturalocal.net/ca/destins/girona/selva/angles  i l'APP es pot instal·lar a qualsevol mòbil.


Vescomtat de Cabrera i Camí de Sant Jaume

Continuar participant en aquests projectes turístics i culturals liderats pel Consell Comarcal. Properament es col·locaran els panells indicatius del Vescomtat de Cabrera a Sant Pere Sestronques i a davant de l’església.


Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Continuarem treballant amb ells per tal de convertir parcialment les naus i els antics tallers de la Burés en una extensió del museu de Catalunya.


Àrea de serveis per a Autocaravanes

Trobar un espai per habilitar-lo com a àrea de serveis i pernoctació per a autocaravanes ja que pot contribuir a atreure el turisme i dinamitzar el comerç de proximitat.


Promoció econòmica

Comerç local

Col·laborar des de l’ajuntament en la realització de campanyes de promoció de la compra de proximitat i posar publicitat a les cartelleres grans del vial. Continuar oferint als nostres emprenedors formació gratuïta sobre tècniques comercials i noves tecnologies.


Noves Fires

A més de la Fira de Sant Antoni, del Festival Viu la Burés i de les Gales, volem crear una nova fira entorn al món de la pesca. Conjuntament amb la Federació de comerç de la Selva proposarem als comerciants fer un mercat tipus Outlet a la Burés.


Cartellera electrònica

Posar un taulell d’anuncis electrònic al carrer per anunciar les activitats que hi han al poble, comunicar la informació important del municipi i promocionar el comerç local.


Dinamització del mercat

Amb les obres d’adequació de la Plaça dels Palillos i el trasllat del mercat, serà el moment de propiciar el creixement del nombre de parades.


Fibra òptica

Hem aconseguit que arribi a Anglès en una primera fase. Entre 2020 i 2023 es preveu donar cobertura a la major part del poble. Aquesta infraestructura afavorirà que les empreses disposin d’una bona connectivitat.


Polígon industrial

Estudiar nous usos que facilitin la implantació d’empreses.


Serveis a les Persones

Centre obert

Estudiar la possibilitat de creació d’un centre obert per atendre els infants i adolescents que es troben en situació de risc o de vulnerabilitat.


Centre de Dia

Continuar insistint al Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat per l’ampliació del nombre de places públiques.


Hotel d’Entitats

Acollirà l’oficina de joventut, l’acollida a nouvinguts i els serveis d’atenció a persones vulnerables, amb dependència o en risc d’exclusió. S’hi organitzaran cursets de català i d’informàtica de diferents nivells i formació diversa segons necessitats detectades.


Suport a les entitats

Continuar donant suport a les entitats, clubs i associacions amb les subvencions anuals i continuar fent els tràmits i obres necessàries per adequar progressivament els edificis municipals que es cedeixen a les normatives d’activitats, seguretat i bombers.


Projectes d’intercanvi cultural

Volem crear un festival d'intercanvis culturals per donar visibilitat a les diferents cultures que conviuen en el nostre poble. Un festival per mostrar la diversitat amb xerrades, tallers i activitats representatives.


Arcada de Can Verdaguer

L’Arcada de Can Verdaguer serà un espai d’ús cultural i social. Les obres s'han d'acabar durant el 2019.


Cultura i Festes

Gales d’Anglès

Creiem que el sistema actual en què la comissió tria els grups i organitza els actes és el que més bons resultats ha donat. En conseqüència, continuarem amb aquest model de col·laboració entre voluntaris i ajuntament.


Biblioteca

És molt més que un equipament públic de promoció de la lectura. És un “caldo de cultiu” d’activitats culturals, tallers i xerrades sobre temes d’interès general. Continuarem recolzant a l’equip tècnic de la biblioteca en aquesta bona tasca.


Artistes locals

Sempre que tinguem ocasió de millorar aspectes o llocs del nostre poble mitjançant la música, la pintura o l’escultura, potenciarem els nostres artistes locals donant-los a conèixer.


Viu La Burés i altres festivals

El festival cultural a l’antiga fàbrica “Viu La Burés” ha obert les portes a noves idees que poden dinamitzar aquest espai, sobretot des del punt de vista cultural i creatiu. Continuarem apostant pel festival i per la dinamització de la fàbrica.


Estudi per un Teatre

Encarregar un estudi econòmic i tècnic sobre la viabilitat i possibles ubicacions per a un futur teatre municipal.


Festa del Remei

Potenciar noves activitats com la festa de les entitats per complementar-ne les tradicionals de la Festa del Remei.

 


Formació i Joventut

Educació

Continuar amb les negociacions obertes amb el Departament d’Ensenyament per augmentar les seves inversions en el Pompeu i per cercar solucions a la manca d’espai a l’Institut.


Consell Escolar Municipal

Posar en marxa aquest consell el curs vinent per tal de coordinar els diversos aspectes que afecten la comunitat educativa d'Anglès.


Escola d'Adults

Desenvolupar una oferta formativa reglada per a adults més enllà de les classes de català que hi ha ara. De cares al 2020, incrementar les hores de classes de català.


Cursets diversos

Amb l'obertura de l'Hotel d'Entitats com a espai formatiu, ampliarem l'oferta formativa en àmbits de tecnologia i/o arts plàstiques.


Estació jove

Continuar la feina feta des de l’oficina jove “Anglesca’t” posada en marxa durant la legislatura 2015-2019.


Esport i Salut

Reforma i millora del pavelló i la piscina

Cal arreglar els degoters del pavelló esportiu, els sostres dels vestidors i el sistema de ventilació. S’està redactant un projecte d’obres d’uns 300.000€ d’inversió que es durà a terme entre finals de 2019 i 2020, amb finançament de 150.000 € per part de la Diputació de Girona.


Vestidors del camp de futbol

Dur a terme obres d’adequació dels vestidors i zones comunes.


Saltadors a la piscina

Adequar la piscina coberta per fer-hi competicions esportives.


Celebració dels 100 anys del CEA

L’any vinent, el C.E.Anglès celebra el seu centenari i col·laborarem amb el Club per a la realització d’aquesta commemoració.


Col·laboració amb entitats esportives

Continuar col·laborant amb les associacions i clubs esportius en l’organització de torneigs, competicions i esdeveniments esportius, així com cedint espais municipals per entrenaments.


Tallers i xerrades

Potenciar les activitats relacionades amb la prevenció i la promoció de la salut amb xerrades i tallers sobre diferents temes. El públic objectiu de les xerrades seran els joves, els adults i la gent gran.


Hàbits saludables

La dinamització del parc de salut del Canyo fomenta l’activitat esportiva i els hàbits saludables però volem anar més enllà coordinant aquesta promoció de la salut amb l’àrea de Salut i Sanitat.