Acte a favor dels presos polítics, exiliats i represaliats

Data:  1 i 8 de febrer de 2021

Hora:  8 del vespre

Lloc:  Plaça Catalunya, Anglès

Concentració estàtica per demanar la llibertat dels presos polítics, dels exiliats i represaliats

Vine amb la teva estelada i el cartell que triïs entre els que s’ofereixen en aquest enllaç: https://assemblea.cat/arxius/cartells-concentracions-per-imprimir/.

Per seguretat sanitària cal que cada persona porti la seva mascareta i guardi la distància física de 2 metres entre els assistents.

 

Organitzat per: ANC Anglès i Consell Local per la República

-----------------------------------------------

La Junta Electoral ha prohibit actes de l’Assemblea al·legant que són esdeveniments electorals. L’entitat defensa que és una clara vulneració del dret de reunió i de la llibertat d’expressió.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha prohibit a l’Assemblea l’organització de concentracions en favor de les preses i presos polítics al·legant que el seu contingut és indirectament electoral.

Aquest organisme defensa que “en aquestes reunions es fa apologia dels drets i qualitats de líders polítics a la presó o a l’exili, que són figures emblemàtiques al capdavant de partits que competeixen entre si i amb altres partits a les eleccions, de manera que indirectament deriven en reunions de suport electoral a les formacions polítiques a les quals pertanyen”.

La coordinadora de la Comissió de Gestió jurídica i de seguretat de l’Assemblea, Jordina Sonet, ha explicat que “no són actes de propaganda electoral, sinó actes de protesta contra la repressió”. En aquest sentit, ha manifestat que es “torna a utilitzar com a excusa la campanya electoral per limitar drets”.

 Jordina Sonet ha defensat que la Junta Electoral “cada vegada fa una interpretació més restrictiva del dret a reunió i de llibertat d’expressió”. De fet, no ha descartat que “continuïn arribant més restriccions i limitacions d’aquesta mena”.

L’Assemblea ja ha presentat els recursos als organismes competents.

Entitat relacionada: 
ANC Anglès