Inauguració de la nova Plaça dels Palillos i nou emplaçament del mercat dels diumenges

octubre 2020

Us comuniquem que divendres 23 d'octubre de 2020 a partir de les 15:00 h la plaça coneguda popularment com a "Plaça dels Palillos" quedarà oberta, una vegada ja recepcionada l'obra i havent quedat finalitzats els treballs de millora i adequació realitzats per part de l'empresa adjudicatària.

D'aquesta manera el poble recuperarà aquest cèntric espai que s'usarà principalment com a aparcament, però que també comptarà amb una zona perimetral destinada als vianants i allotjarà a partir d'aquest pròxim diumenge el mercat setmanal.

La plaça comptarà amb unes 150 places d'aparcament, de les quals 6 estan senyalitzades com a places destinades a persones amb mobilitat reduïda mitjançant el seu corresponent pictograma i una pintura de color blau per a diferenciar-les.

La resta de places d'aparcament estaran repartides en 4 grans zones on els cotxes aparcaran amb filera seguint unes marques provisionals per a facilitar la comprensió a l'hora tant d'aparcar-hi com de circular-hi. Uns pals repartits cada 5 metres, també ajudaran a entendre com van repartides aquestes alineacions.

La plaça disposarà de dos accessos. Un situat al carrer de la Verneda i l'altre a l'Avinguda de Pius XII, i seran de doble sentit de circulació.

El mercat setmanal s'hi portarà a terme els diumenges al matí, pel que es prohibirà aparcar-hi entre les 5:00 h i les 15:00 h dels diumenges. Aquest diumenge dia 25 d'octubre serà el primer. Recordem als veïns que caldrà deixar la plaça lliure dins d'aquesta franja horària, tant per facilitar que les parades puguin ubicar-s'hi còmodament, com per evitar ser multats per la Policia Local.

Finalitzat també el període de participació popular per batejar la plaça formalment al carrerer municipal, la plaça es dirà "Plaça dels Palillos". Van votar 365 persones de les quals 159 varen triar el nom popular. La segona opció més votada és "Plaça de la Llibertat" amb 61 vots i en tercera posició, "Plaça del Mercat" amb 39 vots.