Ruta del vescomptat de cabrera

Ruta del Vescomptat de Cabrera
desembre 2020

La col·locació de tres tòtems i un panell interactiu ens ajuden a conèixer una mica millor la història dels Cabrera a la nostra vila.

El vescomtat de Cabrera va ser una de les senyories feudals més importants de Catalunya, des del segle XI al XIX. El vescomtat es va estendre des de Palautordera fins a Anglès i de la Vall d’en Bas fins a la marina, entre Arenys i Blanes. La seva empremta en el territori encara avui és ben visible. A Anglès, ens conviden a descobrir aquest llegat en diversos edificis i carrers.

El vescomtat de Cabrera s’articulava a través d’una xarxa de castells i cases fortes, que eren les seus del poder polític i militar de la noblesa medieval. Aquest sistema defensiu es complementava amb la presència de diverses viles emmurallades com és el cas de l’antic Castell d’Anglès.

En l’àmbit religiós, estava format per diverses parròquies amb les seves respectives esglésies i ermites, que oferien els serveis religiosos a la societat. Dos exemples en són l’ermita de Sant Pere Sestronques i l’antiga capella del castell, actualment església de Sant Miquel.