Missatge d'error

  • Deprecated function: Optional parameter $type declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /home/som.angles.cat/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /home/som.angles.cat/includes/bootstrap.inc).

Cicle Cinema Gaudí: Las leyes de la frontera

Data: 
25/02/2022 - 20:00

A l'estiu del 1978 Ignacio Cañas (Nacho) té disset anys. Viu a Girona amb la família de classe mitjana vinguda del sud d'Espanya. Nacho és un bon estudiant, és més aviat tímid i pateix assetjament per part d'alguns companys de classe.

L'estiu als setze anys es planteja com una meravellosa oportunitat per perdre el temps. Nacho el fa servir per donar voltes amb la bici, lluny de casa i lluny dels seus assetjadors. Un dia, matant el temps en uns recreatius, Nacho coneix dos adolescents més: el Zarco i la Tere, dos quinquis autèntics. Des de llavors bategen Nacho com el Gafitas.
Mogut pel desig cap a Tere i per l'atracció cap al perill, la llibertat i la gosadia que representen el Zarco i la seva quadrilla, Nacho comença a ajuntar-se amb el grup. Es passa les tardes senceres al bar La Font, al Barri Xinès, territori de quinquis, marginats, transnotxats i bordells.

Molt aviat, El Zarco i la seva banda demanen a Nacho ajuda per cometre un robatori en una casa buida d'una urbanització de Lloret de Mar. Aquell dia comença una carrera imparable de furts, atracaments i robatoris que s´estén tot l´estiu i que canviarà la seva vida per sempre.
"Les lleis de la frontera" està basada en la novel·la homònima de Javier Cercas, publicada l'any 2012.

És una història realista testimoni del canvi convuls i atropellat d'una ciutat.

Organitza: 
Amics de la Biblioteca Joaquim Bauxell d'Anglès