Projecte d´Acció Social i Inserció Laboral

Els beneficiaris del projecte amb la tècnica d'inserció laboral de Creu Roja, la regidora de Benestar social i l'alcaldessa
Valoració: 
Data d'inici: 
28/06/2016
Durada aproximada: 
Dos mesos
Data de finalització: 
31/08/2016
Subvencionat per: 
Dipsalut
Col·laboradors: 
Dipsalut
Serveis Socials del Consell Comarcal de la Selva
Tècnica d'inserció laboral de la Creu Roja
Cost total: 
6000.00€
Part subvencionada: 
4800.00€
Cost ajuntament: 
1200.00€
Descripció: 

Atès que en data 15 d'abril de 2016, Dipsalut va obrir una línia de subvencions per projectes que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social, i donat que al municipi d'Anglès existeixen persones amb problemàtica social d'atenció especialitzada, l'ajuntament va presentar un projecte amb la finalitat d’oferir i acompanyar a aquestes persones en la seva integració social i laboral. Recentement ha estat publicada la resolució per la qual s'atorguen 4800 € al nostre projecte.

Els municipis del Ter Brugent, i Anglès especialment, s’han vist molt afectats per la crisi econòmica i actualment no disposa de cap borsa de treball específica. L’únic recurs que s’ofereix en relació a la ocupació de les persones en situació d’atur és el «Punt d'Activació de la Feina» dut a terme pel Consell Comarcal dins el marc del programa Salut i Crisi del propi Dipsalut.

El col·lectiu d'usuaris de serveis socials especialitzats del municipi presenta, a més, una dificultat afegida a l'hora de trobar una feina. Són persones amb problemàtiques d'atenció especial amb un risc d'exclusió social molt elevat i aquesta és la primera oportunitat clara d'inserció socio-laboral.

Objectius:

Els objectius que perseguim amb el projecte d'Inserció Sociolaboral són:

  • Fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius d’atenció especialitzada amb alt risc d’exclusió social
  • Augmentar les oportunitats d’accés al treball dels participants
  • Treballar per l’assoliment de competències bàsiques en l’àmbit laboral i social.
  • Empoderament sobre el seu problema

El present projecte combina el treball amb l’atenció personalitzada setmanal per part de la tècnica d'inserció laboral de la Creu Roja present al municipi, de tal manera que es fa un seguiment individualitzat de cada cas, procurant fomentar l'educació per tenir cura de la pròpia salut i l'assoliment d'habilitats per a la vida (auto-coneixement, resolució de conflictes, apoderament, etc.).

Les tasques que realitzen la Marisol, l'Antonio i la Micaela (els beneficiaris del programa), són vetllar pel bon estat dels espais verds i parcs públics, avisar d'actituds incíviques que puguin observar, tant pel que fa a ciutadans que llencen deixalles o pel que fa a la tinença d'animals, i reforçar la neteja de diferents espais públics.

Valoració de resultats:

El projecte va donar molt bons resultats i hauria estat molt interessant allargar-lo per a totes les parts, però s'ha limitat a tant sols dos mesos degut a les condicions de les Bases de la Subvenció que estipulen que tant sol es subvencionaran projectes fins al 31 d'agost de 2016, amb un import màxim de 5000 € per ajuntament i fins a un 80% del cost total. Amb aquestes condicions inicials imposades per la pròpia subvenció, hem pogut contractar 3 persones durant dos mesos.

Ens interessa la teva opinió. Registra't i deixa'ns el teu comentari sobre aquest projecte.

Documentació: 
AdjuntMida
PDF icon Bases de la convocatòria210.86 KB
Beneficiaris del projecte
Amb la tècnica d'inserció laboral de la Creu Roja
Els beneficiaris del projecte amb la tècnica de suport, la regidora de Benestar Social i l'Alcaldessa