Missatge d'error

  • Deprecated function: Optional parameter $type declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /home/som.angles.cat/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /home/som.angles.cat/includes/bootstrap.inc).

Estalvi energètic

Àmbit relacionat: 
Estalvi energètic

El·laborar un estudi de viabilitat de gestió forestal i Biomassa i un pla energètic dels edificis municipals per tal d’optimitzar el consum (mitjançant telegestió, energies renovables i altres) i disminuir emissions contaminants.

Eix relacionat: 

Actuacions relacionades: 
octubre 2019

A través de la línia d'assistència als municipis de la Diputació de Girona, s'ha redactat el Pla estratègic de prevenció d'incedis i producció de biomassa del municipi d'Anglès. El pla analitza el nivell d’execució de la planificació forestal i especifica quines actuacions cal realitzar i quines directrius cal seguir per potenciar la producció i consum de biomassa amb una visió global de promoció de la gestió forestal adaptativa, on la prevenció d’incendis forestals hi pren un paper clau.

novembre 2020

L’Ajuntament d’Anglès, com a municipi signant del Pacte d’Alcaldes i havent aprovat el Pla d’Acció de l’Energia sostenible, té com a objectiu implantar instal∙lacions d'energies renovables al municipi i fer front al canvi climàtic. Per aquest motiu va encarregar la redacció d'un projecte executiu que permeti analitzar la viabilitat d'una instal∙lació de generació i distribució tèrmica que utilitzi com a font energètica primària la biomassa forestal. No obstant, l'estudi revela que cal una inversió de 250.000€ i que el retorn de la mateixa serà llarg. Es comencen a estudiar altres solucions com a font d'energia i que permetin optimitzar el consum, com podrien ser plaques fotovoltàiques.

febrer 2021

Des del 19 de febrer de 2021 està operatiu el sistema ORPHEUS pel control de la qualitat de l'aire de les aules de la llar d'infants. Aquest sistema recull dades a temps real de diferents paràmetres de confort i salut (nivells de CO2, temperatura i humitat entre altres) i, a partir d'aquestes dades estableix els protocols de ventilació dels espais. Les educadores disposen d'informació personalitzada per a cada aula i un aplicatiu que els indica si cal o no ventilar.